Torek, 19. Marec 2024
   
Velikost

Iskalnik

Osebnost leta 2016 je Primož Jeralič

NOVO MESTO - Na Televiziji Vaš kanal smo uspešno zaključili akcijo Osebnost leta 2016, za katero je vse leto veljalo veliko zanimanje. Gledalci in gledalke so z glasovanjem na spletni strani www.vaskanal.com izbrali dvanajst osebnosti meseca, ki so se potegovale za laskavi naziv osebnost leta 2016 Vašega kanala. Z glasovanjem prek spleta in dopisnic, ki je potekalo med 8. in 28. februarjem, pa so izbrali osebnost leta 2016. To je postal paraolimpijec Primož Jeralič iz Ivančne Gorice.

 

Kandidati za osebnost leta (od januarja do decembra 2016) so bili: Vladimir Gregor Bahč, Branka Bukovec, Jelka Robar, Gorazd Šuštarič, Straški raftarji, Jure Smole, Lidija Malešič, Majda Kušer Ambrožič, Mirjan Kulovec, Primož Jeralič, Diana Kosar in Dušan Vukčevič. Slovesna razglasitev in podelitev priznanj je potekala v atriju Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Posnetek prireditve si v programu Vašega kanala lahko ogledate v soboto, 11. marca, ob 20. uri.

 

Primož Jeralič - paraolimpijec, ki se ne predaja
Primož Jeralič iz Ivančne Gorice, po rodu NovomešÄan, je na lanskih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru zastopal slovenske vrste kot eden izmed osmih športnikov invalidov. V kronometru in cestni dirki je z doseženima 10. mestoma opozoril nase. Njegov dosežek je vreden še več, če vemo, da je bil v prvi deseterici sploh edini amaterski športnik. Njegove uspehe prepoznavajo tudi v ivanški občini, zato je iz rok tamkajšnjega župana lani prejel tudi spominski kovanec. To so bile za Primoža Jeraliča prve paraolimpijske igre. Mladim sporoča, naj vse, kar delajo, počnejo z ljubeznijo in veseljem.

 

Primož Jeralič, osebnost leta 2016 Vašega kanala, priporoča vsem, naj živijo svoje sanje, naj se zavedajo trenutka tukaj in zdaj, ker so ti neponovljivi, in naj uživajo v življenju.

 

Irena Vide, direktorica in odgovorna urednica TV Vaš kanal, poudarja, da je bila odločitev za akcijo Osebnost leta 2016 v uredništvu toplo sprejeta. Pohvalila je kandidate, njihov pogum in energijo, v njenih očeh so vsi zmagovalci.

 

 

Fotografije: Fotografika Boštjan Colarič

Za normalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Za več o varovanju zasebnosti in piškotkih preberi tukaj.

Sprejemam piškotke.