Torek, 19. Marec 2024
   
Velikost

Iskalnik

»Vse življenje smo stremeli k odličnostim in zmagam«

 

»V 25 letih Vašemu kanalu ni uspelo samo stati in obstati, ampak tudi postati največja slovenska regionalna televizija! S statusom posebnega pomena. Pri vzpostavljenih standardih bomo vztrajali še naprej. Najpreprosteje bi se bilo komercializirati, a tam je gneča največja, naši kadri pa zmorejo več. Na srečo to prepoznajo tudi naši poslovni partnerji, s katerimi sodelujemo, in nenazadnje to od nas pričakuje tudi javnost,« je na slavnostni akademiji, s katero je Televizija Vaš kanal obeležila 25. obletnico delovanja, dejala Irena Vide, direktorica in urednica Televizije Vaš kanal, največje in najbolj gledane regionalne televizije v Sloveniji. Poudarila pa je še: »Vse življenje smo stremeli k odličnostim in zmagam.«

 

V programu z zgodovinskim opisom razvoja televizije, novinarskega dela, družbene odgovornosti in vpetosti v mednarodno okolje pa so oder zapolnili številni nastopajoči, med drugim tudi Nuša Derenda, Petar Grašo in Jure Ivanušič. 25-letnico je z njimi proslavil tudi Simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine. Prav tako četrt stoletja beleži skupina Društvo mrtvih pesnikov, ki je z njihovim nastopom zaključila slavnostno prireditev.


Slavnostni govornik akademije ob 25. obletnici je bil predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez, ki je ob častitljivem jubileju televiziji čestital in dejal: »Četrt stoletja prisotnosti v medijskem prostoru je dosežek, na katerega ste lahko upravičeno ponosni. V preteklih letih ste nenadomestljivo bogatili slovenski medijski prostor, zahvaljujoč svojemu nesenzacionalističnemu načinu dela pa predstavljate tudi svojevrstno povezavo, neke vrste »medijski komunikacijski most«, ki omogoča izpostavitev pozitivnih trendov in vrednot tukajšnjega gospodarstva ter tukaj živečih ljudi. Brez tovrstnega povezovanja, vztrajnosti in nenehnega stremljenja gospodarstva k odličnosti in razvoju ter hkrati k ohranjanju zgodovinskih in kulturnih identitet regije bi bila slednja manj prepoznavna in najverjetneje tudi manj uspešna. Tako pa dolenjska regija v vseh kazalnikih gospodarskega sodelovanja presega slovensko povprečje.«


V programu imajo več kot 30 lastnih oddaj, s katerimi pokrivajo vse starostne skupine. Najbolj gledana je dnevno-informativna oddaja Novice. V vrh gledanosti sodijo tudi oddaja o aktualnih dogodkih v gospodarstvu Smo dobri gospodarji?, kontaktna oddaja Pravi ključi, Vaš krog, mozaična oddaja Regijski obzornik, ki predstavlja utrip vsakdanjega življenja na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini, Kmetijski razgledi, ki prikazujejo kmetijstvo kot način življenja, Brez panike, ki se ukvarja s popularno kulturo in temami, povezanimi z mladimi.


Posnetek slavnostne akademije si bodo gledalci lahko ogledali v programu Vašega kanala v soboto, 28. marca, ob 20. uri.

 

Televizija Vaš kanal je osrednji in najbolj gledan regionalni televizijski program, viden po vsej Sloveniji. Program gledalci spremljajo prek sistemov optičnih povezav SIOL TV (kanal 665), T-2 (kanal 21), AMIS TV (kanal 303) in TELEMACH (kanal 149) ter prek ostalih lokalnih kabelskih operaterjev. V osrednji medijski krajini Center (od Karavank do južne meje) pa je televizijski program Vaš kanal mogoče spremljati tudi prek antenskega digitalnega sistema DVBT.

 

direktorica in vsi voditelji ob zaključku prireditve Irena Vide, direktorica TV Vaš kanal
Prireditev je spremljala polna dvorana obiskovalcev Petar Grašo
Irena Vide in pred. DZ RS, dr. Milan Brglez Nuša Derenda

Foto Boštjan Colarič in Robert Kokol

Več fotografij si oglejte v fotogaleriji.

 

 

Več informacij: 
Petra Prijanovič, Televizija Vaš kanal
Telefona: 07 393 08 33, 051 626 903 
E-poÅ¡ta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Agencija Andreja Jernejčič - Lin&Nil
Telefona: 01 547 65 18, 041 812 669 
E-poÅ¡ta:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 


Prenesi

Za normalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Za več o varovanju zasebnosti in piškotkih preberi tukaj.

Sprejemam piškotke.