Četrtek, 25. April 2024
   
Velikost

Iskalnik

V slovenskih vrtcih so se sladkali z medom

NOVO MESTO - Čebelarska zveza Slovenije je v tem tednu pripravila dvodnevno dobrodelno izobraževalno akcijo En dan za zajtrk med slovenskih čebelarjev v naših vrtcih.



Ob tej priložnosti je Čebelarska zveza Slovenije pripravila plakate, ki prikazujejo življenje v panju in vlogo čebele v okolju, izdala zgibanko Čebelica moja prijateljica in razdelila 2000 stripov o okoljski junakinji čebelici Binci.

{mosimage}

Omenjeni akciji se je pridružilo tudi Čebelarsko društvo iz Novega mesta, ki je zbralo 67 kilogramov medu. »Namen akcije je osveščanje otrok in ostalih prebivalcev o medu in njegovi kakovosti. V Sloveniji pridelamo veliko medu, težava pa je, kako ga prodati,« je povedal Franc Kobe, predsednik čebelarskega društva Novo mesto.

{mosimage}

Zamisel medenega zajtrka je pozdravila tudi ravnateljica vrtca Ciciban Majda Kušer Ambrožič in dodala: »Zajtrk je bil sladek in zdrav. Razpoloženje je krasno. Vsem, ki ne vedo, kako bi praznovali martinovo, priporočam, da vino zamenjajo z medom.« Na zajtrku so se otrokom po vseh slovenskih vrtcih pridružili številni predstavniki občin. Vrtec Ciciban je obiskal podžupan Mestne občine Novo mesto Ivan Grill.

{mosimage}

Akciji so se med drugimi pridružili tudi malčki iz vrtca pri Osnovni šoli Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki. Tako so v skupinah starejših sredinčkov ves teden potekale različne dejavnosti, med drugim so oblikovali plakat, ki predstavlja znanje otrok o čebelah in medu. Otroke so obiskali tudi predstavniki Društva čebelarjev Kostanjevica na Krki in jim prikazali vlogo in delo čebelarja, skupaj z njimi pa so izdelali še svečke iz čebeljega voska in okušali domače pecivo z medom. Akcijo so razširili tudi na šolske otroke, ki so v petek malicali cvetlični med, darilo domačih čebelarjev, v vrtcu pa so poleg medenega zajtrka pripravili tudi različne medene napitke in se sladkali s pecivom, ki so ga spekli sami.  


{mosimage}
Med sta v enem izmed vrtcev okušala tudi sodelavca Vašega kanala. Na levi je novinar Marko Mesojedec, na desni snemalec Matej R. Škof.

Novice

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Za normalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Za več o varovanju zasebnosti in piškotkih preberi tukaj.

Sprejemam piškotke.